Близо 400 състезатели от 9 клуба участваха в четвъртото издание на националния турнир по спортна аеробика "Купа АМД", който се проведе през уикенда в комплекс "СИЛА" в Пловдив. Домакин на събитието е местният клуб "Аеробика – АМД", който провежда надпреварата със съдействието на Съюз по аеробика България. 

Турнирът бе за възрастови групи деца, юноши и девойки младша и старша възраст от всички състезателни класове (А, Б и С). 

Надпреварата бе важна контрола за нивото на подготовка на състезателите от националните отбори (основен и разширен състав) в групи 12-14 и 15-17 години, които ще представят страната на предстоящото Световно първенство през септември в Пезаро, Италия. То даде важна информация на Техническата и на Треньорската комисия за техническото ниво на подготовка на националните гарнитури и след анализ на резултатите ще бъдат предприети необходимите промени в техните съчетания и тренировъчните програми.

В елитния клас А 15-17 години Александър Мишинков и Християна Златанова заслужиха златните медали в индивидуалната надпревара и при смесените двойки.

След възстановяване от контузия на Атанас Благоев, той заедно с партньорките си Моника Джамбова и Кристина Костова представиха съчетанието си в категория тройки на много добро ниво.

При групите Александър Мишинков, Християна Златаова, Атанас Благоев, Моника Джамбова и Кристина Костова вдигнаха на крака зрителите в залата с оригиналното си съчетание в стил танго.

При 12-14-годишните този път индивидуално девойки първа позиция зае Виктория Крушарска, на второ място се нареди Стефани Лечева. Това е пето поредно състезание, в което двете получават еднакви крайни оценки и решаваща за крайното им класиране е по-високата стойност за изпълнение . Бронзов медал завоюва Неда Запрянова.

Класирането в категория тройки е: първо място Виктория Крушарска, Теодора Рибарова, Ива Агова, второ място Стефани Лечва, Неда Запрянова, Мария Вълчева, трето място Дия Параскова, Анастасия Начева, Магдалена Хаджиева.

При групите призьорите са: Дия Параскова, Анастасия Начева, Магдалена Хаджиева, Анжелина Карева, Михаела Стоилова, втори Виктория Крушарска, Теодора Рибарова, Стефани Лечва, Неда Запрянова, Мария Вълчева и трети Ива Агова, Мария Черпокова, Ивайла Чакмакова, Анна Пашова, Алия Насер

Това бе и последното състезание от спортния календар за първото полугодие. Следващият полусезон ще започне в края на август, когато в Пловдив ще се проведе 15-о издание на международния турнир "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN". Тъй като тo ще е само месец преди Световните първенства, се очаква на него да дойдат голям брой състезатели от целия свят.

До тогава на всички от националните отбори мъже и жени и юноши и девойки им предстои усилена подготовка.