Женският национален отбор на България победи състава до 20 години и във втората контрола помежду им в Ботевград. За разлика от първата проверка, изиграна преди ден, този път първият ни тим спечели срещата доста по-убедително - 87:45.

Двубоят бе част от подготовката на момичетата на Преслав Пешев за Европейското първенство в Дивизия B в тази възраст, което ще се проведе в периода 6-14 юли в София. Преди началото на шампионата отборът ще изиграе още една контрола – на 1 юли срещу Швейцария в столичната зала "Триадица“.

След сравнително равностойно начало, баскетболистките на Таня Гатева направиха силна серия и след десет минути игра водеха с 19:14. Те увеличаваха преднината си и през втория период, а след 15 безответни точки в него, на почивката вече се откъснаха с 42:22.

Разликата в полза на жените не спря да расте и след паузата, а решителната четвърт започна при 67:39 в тяхна полза. В оставащото време те продължиха да контролират мача и спечелиха убедително.

Най-резултатна за победителите бе Борислава Христова с 18 точки, 13 има Янина Тодорова, а дабъл-дабъл от 12 точки и 13 борби направи Александра Петрова.

За състава до 20 години Яна Карамфилова реализира 12 точки, 11 има Маргарита Иванова.