Никола Цолов завърши 6-и основното състезание в 5-ия кръг от сезона в Барселона. Това бе и юбилеен старт № 100 в историята на Формула 3.

Цолов ръгна трети и запази позицията до началото на 5-ата обиколка, когато бе изпреварен от британеца Люк Браунинг, след което българинът задържа четвъртото място до последните обиколки на състезанието с дължина 25 тура.

Българинът на няколко пъти се доближи до Браунинг, но не успя да си върне третото място. В края на състезанието Цолов бе атакуван от италианеца Леонардо Форнароли и германеца Оливер Гьоте и отстъпи на 6-ата позиция, която успя да защити в края от атаките на нидерландеца Лорънс ван Хьопен и ирландеца Алекс Дън.

Победител стана британецът Арвид Линдблад с време от 39 минути и 9.719 секунди. Състезаващият се за ART Grand Prix Цолов остана на 10.671 секунди от него.

С днешното си представяне Цолов записа петото си завършване в зоната на точките във Формула 3, а този сезон вече има и победа. Вчера той завърши 13-и в спринта в Барселона, а с 8-те точки от днес вече има 25 и е 12-и в общото класиране.