В Етрополе бе създаден нов футболен клуб, а Христо Стоичков лично ще оценява и избира децата за попълването на академията, съобщи общината в града. Новосъздаденият футболен клуб ФК Етрополе набира деца родени 2007, 2008, 2009, 2010, и 2011 година за попълване групите на своите отбори, участващи в първенствата на БФС.

Кастингът ще е на 28 юни, петък от 10:00 часа на градския стадион в Етрополе. Желаещите трябва да носят спортен екип и футболни обувки.

Кандидатите ще са оценявани от комисия, съставена от треньорите в школата и директора на ДЮШ, а крайното решение на кои деца ще бъде предложено да се присъединят към футболната академия ще бъде взето лично от Христо Стоичков. Одобрените ще бъдат записани да учат в СУ “Христо Ясенов“ и ще им бъде предоставено безплатно общежитие и храна. Телефон за контакти и предварително записване - 0884909694, на който отговаря опитният специалист Любомир Симов.

Новият ФК Етрополе трябва да запълни празнината на футбола в града след изваждането на Чавдар Етрополе от Югозападната Трета лига след края на есенния полусезон на 2023/24.