Националът ни Георги Татаров официално премина в новака от Суперлигата на Италия Юаса Батери Гротадзолина. До момента 21-годишният българин носеше екипа на френския Нарбон Волей.

"Наистина съм щастлив да играя в Юаса Батери Гротадзолина през следващия сезон и се гордея с доверието, което ми се гласува. Когато научих за интереса на клуба към мен, не се замислих. За млад състезател като мен, да се състезаваш с най-великите в света е огромна възможност - нямам търпение да изпитам себе си и да се състезавам в най-добрата лига в целия свят. Надявам се да мога да покажа качествата си и ще направя всичко това да се случи, да съм полезен на отбора, за да стигнем възможно най-високо в шампионата. Не познавам лично бъдещите си съотборници, много от тях са известни, а с други се запознах на игрището като противници във VNL и във френското първенство. Надявам се заедно да покажем добър волейбол. Знам, че пристигам в много красив и приветлив град, нямам търпение да го посетя и опозная, и да се срещна с феновете, за които вече знам, че са страхотни и близки с отбора. Ще имаме голяма нужда от тях, надяваме се много да ни подкрепят", заяви Татаров, цитиран от официалния сайт на Юаса Батери.

През последния сезон Юаса Батери спечели промоция за елита на Италия. В състава през новия сезон ще играят още Тимофей Жуковски (разпределител), Олег Антонов (диагонал), Микеле Федрици (посрещач), Дани Демяненко (център), Андреа Матей (център) и Андреа Маркизио (либеро), Рикардо Веки (посрещач), Марко Кубито (център) и Франческо Компарони (център).