Виктория Томова излиза този следобед в първия кръг от основната схема на WTA 500 турнира върху трева в Бад Хомбург, Германия. Съперничката ѝ ще е местната представителка Татяна Мария. Мачът е трети по програма на Централния корт и ще започне след края на този между нидерландката Аранча Рус и испанката Паула Бадоса. Преди тях от 13:00 часа украинката Даяна Ястремска ще се изправи срещу рускинята Мира Андреева.

Вчера първата ни ракета бе категорична срещу американката Тейлър Таузънд. С успеха си тя преодоля първия и единствен кръг от квалификациите. Тази седмица българката е с върхово класиране в ранглистата. Тя е 63-та с 1035 точки. Миналата седмица Томова бе финалистка на WTA 125 надпреварата върху клей във Валенсия. Там загуби от Ан Ли.

Мария получи специална покана от организаторите за основната схема. Германката е 56-а в таблицата на WTA тази седмица. За последно тя се подвизаваше на ITF състезанието в Нотингам, където бе спряна от полякинята Магдалена Фрех на 1/8-финалите преди 10 дни след 6:3, 3:6, 1:6.

Томова и Мария са играли веднъж помежду си. На 10 януари тази година в 1/8-финалите на WTA 250 турнира в Хобърт, Австралия сънародничката ни постигна успех с 6:0, 6:1. Победителката днес ще премери сили във втори кръг с бившата № 1 - беларускинята Виктория Азаренка или чехкинята Линда Носкова.