Отборът на футболистите без професионални договори загуби от завърналия се във Втора лига Миньор Перник с 0:1 в контрола на терена в село Ковачевци. В момента свободните агенти са на лагер в Брезник, област Перник и се готвят под ръководството на наставника Румен Стоянов

Подобен състав се организира за 17-и пореден път от Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Целта на проекта е играчите да водят нормален тренировъчен процес и да се подготвят за новия сезон, докато търсят нови отбори, в които да продължат кариерата си. 

Отборът на АБФ създаде няколко опасни ситуации, но не успя да ги вкара. В средата на второто полувреме Александър Колев проби отдясно и върна топката към точката за изпълнение на наказателен удар. Последва изстрел на Владимир Килов, който не намери целта. Към края на спаринга Николай Хаджиниколов бе близо до това да изравни след директно изпълнение на фаул, но топката мина покрай гредата в аут. 

"Доволен съм от всички футболисти, които взеха участие в мача. Ние сме едва от 5 дни на лагер, а 80 % от играчите ми са много млади и нямат 18 години. Миньор имаше повече футболисти за ротация и въпреки тежкото време, мисля, че успяхме да се противопоставим на далеч по-опитния съперник. За мен беше удоволствие да гледам, че нещо подобно може да се получи след 5 дни подготовка", заяви след края на двубоя треньорът на свободните агенти Румен Стоянов. 

Следващата контрола на отбора ще е в сряда (26 юни) срещу Струмска слава от 10:00 часа на стадиона в град Брезник. 

Свободните агенти игра в съставБожидар Петров, Сашо Бонев, Мартин Минчев, Асен Георгиев, Адриан Данчев, Георги Иванов, Даниел Георгиев, Мирослав Манев, Стефан Николов, Борислав Трендафилов, Николай Хаджиниколов (Владислав Килов, Александър Петков, Александър Колев, Станимир Марински).