Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща Стилияна Николова ще участват в Кайро, Египет и Клуж-Напока, Румъния преди Oлимпийските игри в Париж. Това разкри на пресконференция треньорката ѝ Валентина Иванова.

"Решихме да участваме на международен турнир в Кайро в края на юни и на Световната чалъндж купа в Клуж-Напока преди Олимпийските игри", заяви Иванова.

Николова получи наградата за спортист на май, след като получи 16 гласа от спортните редакции. Тя печели отличието за втори път след септември 2022-а.

"Благодаря много за тази награда и за това, че за пореден път показвате вашето отношение и уважение към нашия спорт, а и към целия български спорт като цяло", каза Николова.

Тя добави, че за нея всяко участие пред публика е важно.

"Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е важен. Най-голямото нещо за успех е трудът, който полагаш и екипът, с който работиш. Емоцията след Европейското първенство отшумя и вече съм фокусирана върху тренировките и Олимпийските игри. Мисленето ми е по-различно от преди две години и със сигурност съм израснала в това отношение", добави грацията.

"Напрежение ще има, няма как, защото Олимпиадата е най-голямото състезание, в което всеки спортист мечтае да участва. Подготовката върви по план, в момента напрежение не усещаме. Работим над сигурността на съчетанията и над нейната увереност. Вярвам, че трябва да си свършим работата в Париж и всичко ще бъде наред", каза Валентина Иванова и добави, че в съчетанията на Николова има съвсем малки промени, които са свързани със сигурността на изпълнение.

Европейската шампионка ще има 4 нови трика за Игрите във френската столица.