Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева ще представят България на последната за сезона Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия), която е този уикенд, съобщиха от БФ Художествена гимнастика.

Краснобаева впечатли още в първата си година при жените. През март тя стана шампионка в многобоя при дебюта си на Световната купа в Гърция, а преди месец взе бронз на лента на Европейското първенство в Будапеща.

Брезалиева спечели няколко медала от Световната купа този сезон. Нейното най-високо класиране е второ място в многобоя на Купата в Гърция, трето на обръч и четвърто с топка.

Домакините от Италия ще бъдат представени от световната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели.

В Милано ще участва и златната медалистка в многобоя от шампионата на планетата във Валенсия Даря Варфоломеев (Германия), както и 22-годишната олимпийска медалистка Алина Харнаско (Беларус).

За Украйна ще се състезават 20-годишната Виктория Оноприенко и 16-годишната Таисия Онофричук.

Полякинята Лиляна Левинска, която спечели сребърен медал на бухалки на Европейско първенство през първата си година при жените, е поставена на пето и шесто място в класирането на Световната купа съответно за лента и бухалки и ще се надява да промени позициите в Милано.

Елжана Таниева (Казахстан) и Тахмина Икромова (Узбекистан) също се спорят за отличията в Милано.