Кевин Пенев ще се състезава в първи поток, а Валентина Георгиева е в трети на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж. Това обяви президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев.

"В гимнастиката винаги в последния поток базата е малко по-висока – обясни Дунев. - Много по-добре е да се състезаваш в последния поток. Валя е в трети, който е последен, а това е голям късмет за нас.

За съжаление, Кевин Пенев е в първи поток. В него базата е много ниска. Ще играе сутринта, а след това има още 7-8 потока. За него това не е добре, но се надявам той да си изиграе съчетанията и то по най-добрия начин и вече каквото се случи".

Последната проверка за Валентина Георгиева ще бъде участието й в започващото днес в тренировъчната "Арена София" Държавно първенство. В надпреварата ще участват всички национали с изключение на братята Пеневи. Еди се възстановява от операция в рамото, а Кевин се подготвя в Съединените щати.

"Подготовката на Кевин върви много добре – не скри оптимизма си Красимир Дунев. - Тренира по два пъти на ден. Включил е нови упражнения и изчиства съчетанията си. Ще се прибере в България около седмица преди заминаването за Париж на 13 юли. При брат му Еди нещата също вървят добре. Махна шината. Ходи на фитнес, влиза в залата всеки ден. Много е мотивиран и има желание да участва на олимпийските игри през 2028 в Лос Анджелис, което е супер".

На Държавното първенство ще участват около 800 състезатели във всички възрастови групи. Състезанията при мъжете и жените са в събота, а в неделя са финалите на уредите.