Бъдещето на Лоренцо Мичели начело на женския национален отбор по волейбол на България зависи от Международната  волейболна федерация (FIVB). Това разкри президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев.

 "Не мога да ви кажа сега дали контрактът на Мичели ще бъде продължен – обясни Ганев. - През последните две години договорът му е струвал на БФ Волейбол точно 0 лева. Кандидатствахме в Международната федерация по волейбол (FIVB) за специална програма за подпомагане на националните отбори с чуждестранни треньори. Спечелихме проект за две години. Заплатата на Мичели идва от FIVB. Не мога да кажа дали договорът ще бъде продължен. През юли още кандидатстваме по тази програма, по която спечелихме проект за две години. Сега Мичели ще продължи да помага на националния отбор до 20 години, след като контрактът му на практика изтече. По таза програма на FIVB кандидатства и Кения, а  сега се класира за участие на олимпийските игри в Париж".

Националните селекционери на България за мъже, жени и при подрастващите ще станат известни най-късно до 15 ноември.

"Ще получим доклада за изминалите три години и след това ще се съберем с Управителния съвет, за да решим – заяви Любомир Ганев. - Женският национален отбор на България се събира чак през месец май догодина. До 4 май трябва да приключат всички първенства. Ще изясним цели и приоритети".