Новоназначеният треньор на Локомотив София - Иван Колев започна лятната си подготовка с 15 футболисти. Той заяви пред медиите, че идва в отбора с амбиция просто да си свърши работата.

"Отдавна съм престанал да изпитвам някакви специфични чувства някъде, където и да ставам треньор в последните години. По-скоро идвам с амбиция, за да свърша работата, която трябва. Още повече в Локомотив, където ми е позната обстановката. Разбира се, както и във всеки отбор, има напускащи състезатели. И се решават в момента определени проблеми. Разбира се, ще се окомплектова съставът за новата кампания и се надявам, че в най-скоро време ще имаме това, което ни трябва. Българи или чужденци? То вече чужденци няма, всички сме европейци. Е, има южноамериканци и африканци.

Сигурни нови? Не може да се каже. Сигурното го виждате на терена – 15 човека тренират, а и още двама, които не са тук, но са с разрешени. Очакваме ги да се присъединят в най-скоро време. Ако обърнахте внимание, голяма част от основните футболисти са си тука. Нататък ще ни трябват хора, които да отговарят на идеята ни за игра, каквато я виждаме ние, за да има един достоен Локомотив. И да викаме хора, които искат да се покажат, искат да се развият и искат да бъдат наистина нещо сериозно във футбола.

Не съм аз човекът, който трябва да казва колко е тежко финансовото положение в Локомотив. Ще питате президента, с него трябва да говорите. Аз какво да кажа? Имаме топки, имаме терени, имаме състезатели, а имаме и амбиции и желание.

За миналия сезон смятам, че Локомотив беше най-най-малко заслужаващият да изпадне. Разбира се амбициите са през този сезон представянето ни да бъде доста по-добро. Но колко, е трудно да се каже. Ще караме стъпка по стъпка.

Моята треньорска орисия е много странна. В България съм работил винаги с отбори, които са изпаднали в по-тежко положение. Гарантирам ви обаче, че е много по-добре да работиш с финансово уредени отбори. Но толкова пъти съм бил така, че няма от какво да се плаша", каза Колев.