Селекционерът на румънския национален отбор Едуард Йорданеску остана доволен от победата на тима му над Украйна и посвети успеха на всички жители на северната ни съседка.

"Искам да благодаря на всеки един румънец по света. Знам, че всички тези хора днес бяха с нас. Представянето на целия отбор беше страхотно. Дори и някой да е имал съмнения, мисля, че сега всички ще ми повярват, че имаме страхотен отбор. Поздравявам момчетата. Днес бяха невероятни.

Откакто съм начело на националния отбор преминах през доста трудни моменти. Не ми жеше лесно. Имахме добри мачове. В миналото имахме и златните поколения, които имаха невероятни резултати. Но тази генерация от играчи притежава душа. Те влагат максимално желание във всяко нещо, което правят. Никой отбор не е имал по-голямо сърце от този. Потенциалът на този отбор е безкраен.

Трудно е да опиша с думи това, което чувствам. Радвам се, че семейството ми съпреживя всеки един момент. Изпратих четири коли, които да ги докарат от Румъния. Благодаря им, че дойдоха. За мен семейството е всичко. Дори и да не бях треньор на този отбор, вероятно щях да бъда тук със семейството си", каза Йорданеску.