Националният отбор за жени по волейбол под 20 години започна днес подготовка за Европейското първенство, на което страната ни е съдомакин заедно с Ирландия. Шампионатът ще се проведе между 5-и и 17-и в София и Дъблин, като Финалната четворка ще е в нашата столица. Преди това младите "лъвици" ще вземат участие и в Балканиадата в Тирана, Албания (20-24 юли).

Националките бяха събрани на лагер в Пловдив. Селекционерът Борислав Крачанов обяви списък със 17 състезателки, които са повикани в разширения състав.

13 волейболистки се явиха на първа тренировка, а от сряда, 19 юни, ще се присъединят и останалите четири, които пътуваха с женския национален отбор за турнира Лига на нациите (VNL) в Хонконг - Кая Николова, Маргарита Гунчева, Ива Дудова и Микаела Стоянова.

До Балканското първенство отборът ще се подготвя в Пловдив. Вторият етап ще бъде в София, където тимът на Крачанов ще остане до старта на еврошампионата. На 1 и 2 август ще играем контроли с Турция в столицата.

Селекционерът на женския национален отбор Лоренцо Мичели ще помага в част от подготовката на тима под 20 години. Италианският специалист ще е в България в периода 10-19 юли. Мичели ще присъства и на финалите на Европейското първенство.

Състав на националния отбор за жени под 20 години:

Разпределители:

Симона Анастасова - Дея спорт (Бургас)

Киара Андонов - Левски София

Маргарита Гунчева – Марица (Пловдив)

Посрещачи:

Мария Златанова - ЦСКА (София)

Виктория Коева - Марица (Пловдив)

Александра Пейчева - ЦСКА (София)

Таня Ангелова – ЦПВК (София)

Диана Борисова – Марица (Пловдив)

Диагонал:

Виктория Димитрова – ЦСКА (София)

Ива Дудова – Марица (Пловдив)

Микаела Стоянова – Левски (Пловдив)

Централен блокировач:

Иванина Малинова – Левски София

Боряна Ангелова – Марица (Пловдив)

Елена Коларова – Дея Спорт (Бургас)

Кая Николова – ЦСКА (Пловдив)

Либеро:

Йоана Докова – Марица (Пловдив)

Дарина Мишовска - Звезди 94 (София)