Ерик тен Хаг разкри, че е бил информиран по време на почивката си в Испания, че ще остане мениджър на Манчестър Юнайтед. Бъдещето му бе неясно, след като клубът осстана осми в Премиър лийг, но същевременно спечели Купата на Англия.

"Ръководството на клуба дойде при мен, докато бях на почивка в Ибиса. Изведнъж се появиха на прага ми и ми казаха, че искат да продължат да работят с мен", каза той пред нидерландската телевизия NOS.

"Беше вълнуващ сезон. Няма скучен момент", призна специалистът, който пристигна на "Олд Трафорд" от Аякс през 2022-а с договор до 2025-а и опция за още една допълнителна година.

Мениджърът уточни, че ръководството в лицето на новия собственик сър Джим Ратклиф също е разговаряло с други нставници, а медиите споменават имената на бившия треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел и на селекционера на Англия Гарет Саутгейт.

"Те наистина ми казаха, че са говорили с други мениджъри. С Томас Тухел, да. В Нидерландия това дори не е позволено, но Премиър лийг има различни правила. Разкриха, че в крайна сметка са стигнали до извода, че вече имат най-добрия мениджър. Имахме добри разговори помежду си, обсъдихме различни въпроси. Изводът е, че ще продължим един с друг и те ще продължат договора ми. Все още трябва да се споразумеем за някои неща", завърши Тен Хаг.