Президентът на БФС посочи фаворита си за титлата на Евро 2024

 

Президентът на Българският футболен съюз Георги Иванов разкри очакванията си за стартиращото Европейско първенство по футбол в Германия.

Той говори пред БНТ от Мюнхен, където присъства на двубоя на откриването на шампионата между Германия и Шотландия.

"Не смятам, че ще бъде безпроблемно за Германия предвид това, че вече отборите са толкова равностойни – заяви Иванов. - Да, Германия е домакин, но видяхме колко много шотландци пристигнаха в Мюнхен. Така че не знам точно кой ще бъде домакин. Германия е фаворит, безспорно. Винаги има шанс Шотландия да изненада Германия".

Георги Иванов разкри и своят фаворит за титлата.

"Франция – категоричен бе той. - Германия също е фаворит предвид това, че е домакин, но последните години нямат добри резултати. Испания винаги е силен отбор, Италия. Не можем да предвидим. Ние, като фенове, се надяваме да е интересно първенството, да има голове, да е атрактивно. Това ще бъде най-важното за нас, които ще гледаме Европейското първенство.

Аз не съм фен на някой отбор. Харесвам Франция, защото последните и като футболисти, и като резултати, показват на целия свят, че това е един сериозен и много силен отбор. Всички футболисти играят в големи отбори. Много от тях са едни от най-добрите в света. Моят фаворит е Франция".

Президентът на БФС коментира и организацията на турнира.

"Ще бъде малко смешно да коментирам организацията в Германия, самото Европейско първенство – каза президентът на БФС. - Това, което всички, които виждаме, и на тържеството за откриването, Германия се е подготвила по страхотен начин, по отношение на сигурността, стадионите, феновете, транспорта. Смятам, че условия ще бъде перфектно за всеки един фен".