Двама от лидерите на Славия – Тони Тасев и Галин Иванов, остават при "белите“ и през следващия сезон. Това обяви треньорът на тима Златомир Загорчич на пресконференция преди първата тренировка на отбора от лятната подготовка.

Досегашните договори на Тасев и Иванов изтекоха в края на миналия сезон, като двамата са решили да ги продължат.

Приоритет в лятната селекция на Славия ще бъде привличането на централен нападател и централен защитник.

"Търсим и млади футболисти, опитваме се да ги развиваме – обясни Златомир Загорчич. - Най-важно е да намерим централен нападател. Ще имаме нужда от централен защитник и от халф. В средата на терена имаме достатъчно хора. Ако не намерим, няма да се притесняваме“.

Халфът Исак Соле, който игра в Славия през миналата пролет, е пред трансфер в турския Гьозтепе, който е воден от българския треньор Станимир Стоилов.

Треньорът на Славия посочи и целта пред отбора за новия сезон.

"Ако можем да се класираме за евротурнирите, ще бъде идеално за всички тези момчета в отбора – каза Златомир Загорчич. - Искаме да се подготвим добре, да влезем здраво в първенството и да печелим мачовете. Правим всичко възможно да развиваме младите от школата ни. Винаги има интерес към нашите футболисти, но това са въпроси за шефовете. Свикнали сме с това нещо. Не гледаме толкова напред. Мислим за първия мач срещу Крумовград, нека първо там спечелим точките, а след това и за останалите ни противници. Колкото по-големи са амбициите, толкова е по-сериозно и напрежението".

По-дълга почивка са получили седем футболисти, които бяха ангажирани з националните отбори на България. Те трябва да се присъединят към подготовката на тима направо на лагера в Банско, който стартира на 17 юни.

Трима футболисти са на проби при "белите" и в близките дни ще стане ясно дали ще изкарат цялата подготовка с тима.

Ново лице има в щаба на Златомир Загорчич. Става дума за кондиционния специалист Кирил Динчев, който до момента работи в ЦСКА-София.

За Динчев обстановката на стадион "Александър Шаламанов“ не е непозната, тъй като той е юноша на "белите" и се завръща в родния си клуб.

"Пожелавам една успешна година, искам да благодаря на старши треньора и ръководството на Славия, че ме поканиха в щаба. Надявам се с опита и уменията си да помогна на отбора да се представя по-добре. Щастлив съм, че се завръщам в клуба, в който съм изкарал близо 10 години", заяви Динчев.

Славия няма да привлича нов треньор на мястото на Дарко Тасевски, който ще работи в Левски от новия сезон.

"Мартин Кушев е тук, работим заедно достатъчно дълго време. Ако имаме нужда от още един човек, тогава ще реагираме", коментира ситуацията Златомир Загорчич.

Специалистът направи и коментар за предстоящото Европейско първенство по футбол в Германия.

"Англия, Германия, Португалия и Франция имат страхотни отбори – посочи Заги. - Хърватия също играе много добре на Световни първенства. Сега може да се представи силно и на Европейския шампионат, но се надявам Сърбия да направим нещо".