Роджър Федерер се наслаждава на времето със семейството си и не бърза да влиза в някакъв голям проект, след отказването му от тениса преди близо две години. По време на премиерата на нов документален филм в Лондон, който проследява последните 12 дни от състезателната му кариера, носителят на 20 титли от Големия шлем заяви, че е много щастлив от настоящия си живот.

"Определено не ми е скучно у дома. Животът е прекрасен. Опитвам се да бъда най-добрият баща, който мога", обясни 42-годишният швейцарец, който има две двойки близнаци заедно със съпругата си Мирка.

"Какво следва? Всъщност, искам да почакам и да се огледам още малко. В момента не искам да имам да правя милион неща. Искам да бъда добър баща, добър съпруг, да се установя малко повече и тогава да реша за някакъв следващ мега проект, ако мога да се изразя така", добави той.

"Федерер: Дванайсет финални дни" представя емоционалния период в края на състезателната кариера на тенис звездата.

Първоначално планиран като поредица от домашни видео клипове за лична употреба, филмът показва как Роджър Федер се подготвя да обяви отказването си и води аудиторията зад сцената на трогателната му раздяла с тениса пред фенове и бивши противници по време на турнира "Лейвър Къп" в Лондон през 2022 година.

Режисиран от Джо Сабия, документалният филм съчетава откровени моменти, архивни материали и интервюта с колеги тенисисти на Федерер - Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. Сабия изненадващо получава безпрецедентен достъп до Роджър в дома му и в съблекалнята.

"Не очаквах той да бъде толкова нервен. Всъщност бе притеснително да го гледам толкова нервен, защото бях там да наблюдавам, не казвайки нищо", разказа Сабия.

Роджър Федерер, който навършва 43 години през август, заяви, че е бил щастлив да покаже чувствата си на екрана.

"Не е като да плача час и половина по време на филма, нали знаете? Трудно е за гледане, но е приятно. Виждате трудностите, през които минаваме и също колко уязвими сме в много отношения и колко много феновете и вниманието означават за мен. Това е толкова красив момент във времето. Наистина съм любопитен да видя дали хората ще го харесат. Ще видим", каза още Маестрото от Базел.

"Федерер: Дванадесет финални дни" ще започне излъчване в платформата Prime Video на 20 юни.