Капитанът на България Алекс Грозданов бе официално представен от новия си клуб - полския ЛУК Богданка Люблин.

5-ият от последния сезон обяви 26-годишния централен блокировач като ново попълнение на отбора, в който се очаква да заиграе и Уилфредо Леон.

Юношата на Левски, който е висок 206 см., до сега е носил екипите на италианските Равена, Монца и Верона, а освен това в България е играл за Добруджа 07, както и за белгийския Грийнярд Маасейк.

Грозданов бе избран за капитан на България от новия селекционер Джанлоренцо Бленджини и има 59 точки за "лъвовете" в Лигата на нациите в 8 двубоя до момента - 36 от атака и 20 успешни блокади.

“Отличната статистика на блокади на Алекс Грозданов понякога прави по-трудно да се обърне внимание на неговата брилянтна атака, която зависи до голяма степен от динамиката и физическите условия. Впечатлява с интуицията си в блока. Знаем, че Алекс е готов да сподели с нас цялото богатство на играта си. Вярваме, че като създадем подходящи условия за развитието му, ще спечелим безценен капитал, за да се борим за най-високите цели в PlusLiga и в Европейските купи", заяви вицепрезидентът на ЛУК Богданка Мачей Кржачек.