Марица ще започне лятна подготовка на 24 юни. През предстоящия сезон съставът ще бъде воден от Стойчо Драмов, който остава в клуба. Негови асистенти ще са Красимир Иванов и Валери Домовчийски, който ще е играещ помощник-треньор.

"Красимир Иванов, който ще продължи работата си в ДЮШ на клуба, е млад и амбициозен треньор, доказал своят професионализъм. Валери Домовчийски също ще съчетава работата си в мъжкия отбор и тази с деца от школата на Марица. В щаба на "жълто-сините“ ще бъдат и Кирил Андонов и Йордан Влашки, който отново ще съчетава няколко длъжности“, обяви клубът.

През сезона място в отбора ще получат много юноши на клуба, а целта ще е развиването на качествата им и добро представяне в шампионата. Списъкът с футболисти още е неясен, поради финансовата ситуация в клуба. Ръководството полага огромни усилия да я стабилизира.

По време на подготовката си отборът ще изиграе 6 контроли. Програмата за тях е следната:

- 29 юни: Марица– Ботев II (Пловдив)

- 06 юли: Марица – Родопа (Смолян)

- 13 юли: Марица – Гигант (Съединение)

- 20 юли: Марица – Локомотив II (Пловдив)

- 24 юли: Марица – Асеновец (Асеновград)

- 27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)

- 3/4 август: Начало на сезона

Марица ще сформира втори състав изцяло от юноши, набори 2006 и 2007, който ще е в Областните групи. Разходите около такъв отбор са по-малко в сравнение с юношеските Зонални групи. Отборът ще е воден от Димчо Беляков, който остава начело на ДЮШ. Обмислят се и още няколко промени в школата, които ще бъдат обявени на малко по-късен етап, разкриха още от клуба.