Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Николай Изов изрази надежда, че взетите решения ще помогнат за развитието на футбола в страната ни. Той говори след днешното заседание на Изпълнителния комитет.

"Обсъдиха се доста административни въпроси. Начертаха се основни задачи, които трябва да бъдат изпълнени през летните месеци. Надявам се, че решенията, които взехме, са достатъчно коректни за да се развива българският футбол. Взехме решения, които все още не са реализирани, за участия в различни проекти за развитие на детско-юношеския футбол, както и проекти за развитие на ученическия футбол.

Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и социалната политика са положително настроени за бъдеща работа с Българския футболен съюз. Аз съм оптимист и към настоящия момент има избрано служебно правителство, което ще вземе правилните решения. С тези министерства провеждаме ежеседмични разговори. Надявам се тези проекти да минат. Да бъдат насочени към финансово подпомагане.

Смятам, че и г-н Иванов, и целият Изпълнителен комитет правим всичко възможно, за да повдигнем нивото на българския футбол. Надявам се искрено това да стане факт, иначе за какво сме тук. Не сме платени, дори и днес отказахме хонорарите, които предишното ръководство получаваше. Изпълнителният комитет е изцяло отдаден на идеята футбол", каза Изов.