Любомир Минчев остана треньор на мъжкия баскетболен тим на Спартак (Плевен) и за следващия сезон. Това бе потвърдено от генералния мениджър на клуба от Плевен Богдан Петков пред БНТ.

"Минчев ще бъде треньор. Не виждам смисъл от промени, няма повод и причина да се стига до тях – категоричен бе Петков. - Свършихме добра работа, продължавам да твърдя, че това е най-добрият български треньор, без да искам да подценявам неговите колеги. Мисля, че работим добре заедно и напредъкът при отбора е очевиден при този наставник. Тепърва започваме разговори за работата по селекцията“.

Любомир Минчев пое Спартак в началото на 2023 година. Под негово ръководство отборът стигна до среброто в турнира за Купата на България и се нареди на четвъртото място в плейофите на Националната баскетболна лига, а освен това дебютира и в Европейската северна лига.

Спартак имат покана за участие в Европейската северна лига и през следващия сезон.

"Имаме покана да играем отново в Европейската северна лига, но е много важно да се разбере, че в момента при настоящата ситуация и особено след това, което се случи по време на сезона, Плевен е най-скъпото място да имаш отбор. Това трябва да е ясно на обществеността, към този момент в София ще ни е по-удобно да играем“, заяви Петков.