Всички са изключително позитивно настроени след кратката почивка, така че това е хубаво. До края на седмицата се надявам да обявим трансфери. Мисля, че до няколко дни ще можем да го направим. Това заяви треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез на старта на лятната подготовка на отбора.

Тимът се събра за първо занимание днес.

"Спортният директор Артур Платек работи много упорито върху селекцията – уточни наставникът на "канарчетата“. -  В момента групата ни не е пълна, има състезатели, които са с националните отбори, има и други с проблеми. Дано се съберем до края на седмицата и очакваме новини за трансфери в близките дни“.

Керкез потвърди, че Йонас Там и Уме Емануел ще получат допълнителна почивка, като трябва да се присъединят към подготовката на отбора на по-късен етап.

"Чакаме нападател и крило – открехна завесата около селекцията треньорът на носителите на Купата на България. - Няма как да скрия за възможността Хидайет Ханкич да направи трансфер, но имаме необходимите опции. Най-важното за мен е, че запазихме 80% от отбора, което е ключово за успеха. Атмосферата е страхотна и съм сигурен, че ще бъдем все по-добри“.

Подготовка с първия тим на Ботев започнаха трима играчи, които бяха отдадени под наем - Красиан Колев, Димитър Тонев и Мартин Христов. С отбора ще тренира и френски футболист, който ще изкара пробен период в тима.

"Когато достигнеш целта си да играеш в Европа, това ти дава много позитивна енергия и няма проблем, че почивката ни беше доста кратка - заяви Душан Керкез. - Гледаме с нетърпение към следващия сезон. Искам да благодаря на Дилан Мертенс и Мохамед Брахими за това, което направиха за Ботев. Днес чакаме отговор от Николай Минков дали ще остане, или не".

Ботев (Пловдив) ще води подготовка в базата си в периода 10 – 23 юни. След това отборът ще замине за лагер в Правец, където по програма ще остане до 2 юли. От клуба обявиха, че до момента са уредили четири контролни срещи - срещу Берое, Черно море, ЦСКА 1948 и Крумовград.