От ръководството на Реал (Мадрид) официално опровергаха треньора на представителния отбор Карло Анчелоти, че тимът няма да участва в Световното клубно първенство.

Пред Il Giornale 65-годишният италиански специалист се изказа остро срещу предстоящия турнир, като в прав текст заяви, че Реал няма да участва в него.

"От Реал съобщаваме, че участието на отбора в новото Световно клубно първенство, което ФИФА организира от сезон 2024/25 никога не е било подлагано на съмнение от клуба. В тази връзка, нашият клуб, както и бе планирано, с голям ентусиазъм ще участва в това състезание, за да накара отново милиони наши фенове по целия свят да мечтаят за нова титла“, са казва в официалната позиция на Реал.

Самият Анчелоти също опита да се измъкне от ситуацията, като в профила си в едсна от социалните мрежи каза, че думите му са били предадени неправилно. Той потвърди, че отборът ще участва в Световното клубно първенство.

Новото Световно клубно първенство трябва да се проведе между 15 юни и 13 юли 2025 година. В турнира за първи път участие ще вземат 32 отбора, представители на 6 конфедерации: УЕФА (с 12 отбора), АФК (4), КАФ (4), КОНКАКАФ (4), КОНМЕБОЛ (6), ОФК(1). Едно място ще бъде дадено на отбора на страната-домакин на турнира. През 2025 година това ще са Съединените щати.