Вратарят на аржентинския национален отбор Емилиано Мартинес призна, че е готов дори да се стигне до конфликт с клуба му Астън Вила, за да осъществи желанието си да играе на Олимпийските игри в Париж.

"Винаги слагам националния отбор на Аржентина на първи план. Ако трябва да се боря с отбора ми, ще го направя", каза стражът пред пресата в страната си, където националният отбор ще изиграе две контроли преди началото на Копа Америка на 20 юни в САЩ.

"Най-важна е Копа Америка, след това Олимпийските игри. Мечтата ми е да спечеля златен медал", добави вратарят пред TycSports, знаейки отлично, че Олимпийските игри не са сред официалните събития на ФИФА.

"Голямото ми желание е да играя в Париж, но това не зависи само от мен", допълни Мартинес.

31-годишният вратар иска да е един от тримата футболисти над 23 години, които имат право да играят на олимпийския турнир. Аржентина е бил два пъти олимпийски шампион - в Атина през 2004 и в Пекин 4 години по-късно.

Не е изключена възможността в Париж да играе и Лионел Меси, като има разговори между него и селекционера на националния отбор Хавиер Масчерано.