Петър Белберов и Радослав Росенов ще представят България в днешния ден на олимпийската квалификация в Банкок. Те ще опитат да направят важна стъпка към спечелване на квоти за Игрите в Париж след по-малко от два месеца.

В категория над 92 килограма Белберов ще изиграе първия си мач в столицата на Тайланд. Опитният ни боксьор ще се изправи срещу Югур Айдемир (Турция) в ранната програма за деня. Неговият двубой се очаква да се проведе около 12:00 часа. При победа Петър ще се класира за 1/8-финалите, а за да вземе квота трябва да достигне до полуфинал.

От своя страна, около 16:15 часа, Росенов ще излезе за третия си мач от началото на турнира в Банкок. В категория до 63.5 килограма европейският вицешампион ще се изправи срещу много силния монголец Цендбатар Ерденебат. Азиатецът е с 10 поредни победи на професионалния ринг и е пети от Игрите в Токио. Успех за 20-годишния Радослав ще му осигури участие на четвъртфиналите. За да се класира за Париж националът ни трябва да е сред най-добрите 5 в категорията.