Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) разби втория тим на Берое в мач от 37 кръг на Югоизточната Трета лига. Момчетата на Илиян Гаров се наложиха с категоричното 5:0 в среща, която се игра на футболен комплекс "Никола Щерев – Старика“.

Само 18 минути бяха нужни на "канарчетата“, за да открият резултата. Константин Павлов се разписа, за да даде аванс на домакините, а до почивката повече голове не бяха вкарани.

"Жълто-черните“ обаче се развихриха през втората част. В 52‘ Иво Казаков също записа името си сред голмайсторите и увеличи до 2:0 за Ботев II.

Само 10‘ по-късно интригата в двубоя беше окончателно ликвидирана. Автогол на вратаря на Берое II направи резултата 3:0 за домакините.

Вдъхновени от играта и аванса си, момчетата на Илиян Гаров продължиха с натиска. В 71‘ Александър Георгиев също реализира, а Ботев II поведе с 4:0 пред собствените си фенове.

Вторият гол на Казаков оформи крайния резултат в последните минути на двубоя. Нападателят отново прати топката във вратата за финалното 5:0 в полза на Ботев II.

По този начин "канарчетата“ записаха и дубъл над Берое II след успеха над този съперник и в Стара Загора през ноември. Съставът, воден от Илиян Гаров, в момента е сред отборите в най-добра форма в шампионата с 3 поредни победи и общо 6 последователни двубоя без загуба.

В класирането на Югоизточната Трета лига Ботев II заема 7-о място с 61 точки от 36 срещи. До края на сезона "жълто-черните“ имат да изиграят два мача – срещу Загорец у дома на 29 май, сряда, от 18:00 часа и срещу борещия се за промоция Саяна в Хасково на 1 юни, събота, от 18:00 часа.