Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева остана много доволна от спечелената титла в многобоя от Стилияна Николова.

"Наистина съм много щастлива, защото Стилияна не само спечели, а спечели по един много категоричен начин - със силна игра, концентрирана, с огромно желание да се представи по възможно най-добрия начин.

Тя не направи максимума, но нека не бъдем такива максималисти. Разликата с Рафаели, която направи отлично състезание, е 4 точки, която е изключителна категорична проява на класа и сила. Знаете, че аз съм казвала, че ако Стилияна си направи композициите, няма кой да я бие в света. Това се доказа днес! Фактът, че има някои неща, които не направи, но . . . аз съм много, много щастлива и искам да поздравя нейната треньорка Валя Иванова и целия екип, който работи с нея. Те направиха една невероятна трансформация на работата в залата и Стилияна работи страшно много. Колкото и да работи един състезател никой не може да бъде сигурен, че на състезание няма да допусне някоя грешка, знаете колко е тежък този спорт, в минута и половина каква концентрация трябва, за да направиш толкова трудни елементи. Ние още в края на миналата година направихме някои генерални промени в подготовката, които смятам, че оказаха своето огромно значение. Много искахме да подобрим психологическото състояние на момичетата.

Аз много тежко преживявам, и дори не мога да се зарадвам наистина истински, четвъртото място на Боряна Калейн. Много тежко се отнесох към нейното четвърто място, много сериозни неща й казах, защото Боряна е състезател, който може да направи страшно много, тя е не само много талантлива, много обаятелна, много аристократична. Тя има композиции, които могат да гонят златен олимпийски медал. Смятам, че тя имам какво да промени в подготовката си по време на състезание. На Боряна мястото й беше днес на стълбичката, тя го загатна със съчетанията, които изигра вчера и онзи ден на обръч.

Щастлива съм много! Сега ни предстои една много тежка вечер с ансамбъла. Да пожелаем успех на момичетата, защото са работили страшно много. Направиха невероятна подиум тренировка снощи, дано, дано да имат късмет, много са подготвени, много са работили и са много силни", каза Раева.