Абсолютната европейска шампионка в художествената гимнастика - Стилияна Николова заяви, че златото в многобоя е резултата на много труд и лишения. 18-годишната ни националка отвя конкуренцията на 40-ото издание на европейското първенство в Будапеща и така за втора поредна година абсолютната титла е в България, след като през 2023 г. първа стана Боряна Калейн.

"Много съм щастлива! Наградата дойде, след като си свърших работата и от това съм най-радостна. Преди последното изпълнение знаех, че трябва да си изиграя и четвъртото съчетание хубаво и че има вероятност да стана първа. Днес просто бях много концентрирана и исках да изиграя съчетанията максимално добре", каза Николова след състезанието.

"Аз знам, че мога всички съчетанията да си ги изиграя даже още по-добре и се стремя към това по-добро изиграване. Много се радвам, че Боряна Калейн ме посрещна след последната композиция. Миналата година тя ми каза, че догодина ще бъде по-добре, че догодина ще имам по-добър резултат и сега ми каза: "Ето, видя ли, че можеш". Много й благодаря за подкрепата и това, че винаги е до мен. Този медал струва много лишения и много труд, но всичко си заслужава. Целта ми за предстоящите Олимпийски игри е наистина да си изиграя по възможно най-добрия начин и четирите съчетания, пък каквото е рекъл Господ . . . но аз да си свърша работата", завърши Николова.