Полуфиналистът от Откритото първенство на Франция през 2008-а Гаел Монфис се готви за тазгодишното издание на втория за годината турнир от Големия шлем. Той ще срещне в първи кръг Тиаго Сейбот Уайлд. Преди двубоя с бразилеца, бившият финалист на Sofia Open даде пресконференция в Париж. Пред "Фокус" той сподели, че сега се чувства много по-добре спрямо миналата година, когато се оттегли след първия кръг.

"Знаете ли, чувствам се толкова по-добре. Не знам, 38-и съм в света, а миналата година бях № 400. Едва тичах. Бе доста тежко за мен физически миналата година. Тази е по-добре. Всичко е по-добре тази година, разбира се, но е малко късно. Правя 38 години, така че е по-добре, но все пак и по-трудно в същото време. Това е процесът на живота", призна той.

"Просто съм щастлив да съм тук отново тази година. Да се надявам, че тялото ще е достатъчно добре, за да изиграя първия мач, а ако е повече от първия двубой, може би този път ще изиграя втория. Наслаждавам се на себе си и времето ми. Всичко е наред", допълни той пред репортер на "Фокус" във френската столица.

Миналият сезон на "Ролан Гарос" Монфис победи аржентинеца Себастин Баес в първи кръг след 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5. Впоследствие се оттегли преди срещата си от втори кръг с датчанина Холгер Руне заради физически проблеми.