Виктория Томова ще се изправи срещу Пейтън Стърнс в първия полуфинал на WTA 250 турнира в Рабат, Мароко. Той ще започне минути след 14:00 часа българско време на Централния корт.

До момента 84-та в световната ранглиста постигна успех над туркинята Берфу Ченгиз, китайката Яфан Уанг и германката Лаура Зигмунд. Това е най-доброто постижение на сънародничката ни този сезон. Преди него тя бе 1/4-финалистка на WTA 250 надпреварата в Хобърт, Австралия през януари, където бе спряна от американката Ема Наваро. Дори днес да отпадне, първата ни ракета ще се изкачи с 10 места до 74-то с 914 точки. Междувременно, българката ще започне в първи кръг на "Ролан Гарос" с Екатерина Александрова след жребия, който бе изтеглен вчера

Американката е 3 места пред сънародничката ни - 81-о и отстрани до полуфиналите сръбкинята Александра Крунич, китайката Сию Уанг и италианката Лучия Брондзети.

До момента Томова и Стърнс са се срещали веднъж. Миналият август американката победи с 6:3, 6:4 в първия кръг от основната схема на US Open в Ню Йорк.

Вторият полуфинал днес ще е между рускинята Камила Рахимова и египтянката Маяр Шериф.