Андре Агаси ще е новият капитан, който ще води Отбора на света в "Лейвър къп" от следващата година в Сан Франциско, съобщиха организаторите. Носителят на 8 титли от Големия шлем ще наследи Джон Макенроу, който ще се оттегли след тазгодишното издание през септември в Берлин.

Капитанът и на европейския отбор Бьорн Борг ще отстъпи ролята си след тази есен, а тепърва ще се решава кой да дойде на негово място. Двамата с Макенроу пренесоха съперничеството си от 80-те през 2017-а, когато бе първото издание на "Лейвър къп".

Андре Агаси е бивш № 1 в световната ранглиста, олимпийски първенец на единично от Атланта през 1996-а и притежател на всички 4 трофея от Големия шлем. Той сложи край на професионалната си кариера през 2006 година на US Open.

Тази година "Лейвър къп" в Берлин ще е между 20 и 22 септември. От Отбора на Европа до момента сигурни участници са: Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Александър Зверев. Очакват се още двама да попълнят свободните места. За Отбора на света ще играят към днешна дата: Тейлър Фриц, Алекс де Минор и Томи Пол.