Този четвъртък (23 май) до неделя в продължение на четири дни на конната база "Фригопан“, село Царацово, до Пловдив ще се проведе Световна купа по прескачане на препятствия – две звезди и квалификация за Летните олимпийски игри в Париж с общ награден фонд от 100 000 лева. Турнирът е за деца, юноши, девойки , мъже и жени, като участие ще вземат близо 120 ездачи от Украйна, Турция, Гърция, Румъния и най-много от България.

Официален плац от 4350 квадратни метра, отговарящ на най-високи европейски стандарти, ще очаква състезателите по време на цялата надпревара. В последния ден (неделя) ще бъде и кулминацията на надпреварата - Гран При за мъже и жени с височина на препятствията от 155 см, което ще бъде с най-голям награден фонд и ще носи точки за ранглистата и за предстоящите Олимпийски игри във Франция. Условията за конете и състезателите на база "Фригопан“ са повече от отлични, а зрителите ще могат да гледат събитията на живо без да заплащат входна такса.

Световната купа започва в четвъртък от 09:00 сутринта, като всеки ден това ще бъде началния час за първите изпитания от програмата.

Очаква се много гости от чужбина също да присъстват на събитието и да видят майсторската езда на състезателите в различните възрастови групи и изпитания.

Очаквайте по-късно и ексклузивно интервю на колегата Бойко Серафимов с 16-годишната Елиза Чолакова, която стана шампион на България в най-тежкия клас в прескачането на препятствия на Държавното първенство заедно със своя Юпитер.