На 85-годишна възраст е починала една от големите легенди на германския футбол Карл-Хайнц Шнелингер, съобщи ДПА, позовавайки се на изявление на семейството му.

Според информацията, Шнелингер е издъхнал в болница в Милано, където живееше в последните години и се занимаваше с бизнес.

През 1966 година Шнелингер играе на финала на Световното първенство, в който Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата.

Четири години по-късно в Мексико той отново е в състава на Германия, който стига до бронзовите медал.

Състезавал се на поста защитник. Шнелингер има 47 мача и 1 гол за Бундестима. Той бележи при поражението от Италия на полуфинала на Мондиал 1970 с 3:4 след продължения.

Шнелингер се превърна в легенда в Мача на века, както в Германия наричат полуфинала на Световното първенство през 1970 година срещу Италия, след като изравни резултата в 90-ата минута.

На клубно ниво играе за Кьолн, Тенис-Борусия (Берлин), италианските Мантова, Рома и Милан, с чийто състав три тъпи печели Купата на Италия, два пъти вдига КНК в Европа, а веднъж е шампион на Италия и носител на КЕШ (Купата на Европейските шампиони).

С Рома също има Купа на Италия, а с Кьолн е шампион в Бундеслигата.