Фенербахче спечели дербито на Турция срещу Галатасарай с 1:0 и остави интригата за титлата да се решава в последния 38-ми кръг на Суперлигата. "Галата" се нуждаеше от точка на собствения си "Рамс Парк", за да си гарантират своята втора поредна и общо 24 титла на южната ни съседка.

Срещата бе изключително емоционална и груба, като главният съдия показа 11 жълти картона и един червен.

Александър Джику бе изгонен за втори жълт картон още в 21' и остави гостите с човек по-малко. Възпитаниците на Исмаил Картал не се стреснаха от численото превъзходство на съперника и успяха да изчакат своя момент в 71', когато Чаглар Сьойюнджю вкара победния гол за Фенербахче.

Така титлата ще се реши в последния ден от сезона. Макар поражението в дербито, играчите на Окан Бюрук остават фаворити за първото място. Те са еднолични лидери кръг преди края с 99 точки, на три пред втория Фенербахче. При равни точки, победителят ще се определи от директните им сблъсъци, като там "фенерите" вече имат предимство.

В последния кръг на първенството Галатасарай гостува на Коняспор, който се бори за спасение. Фенербахче е домакин на Истанбулспор, който е сигурен изпадащ.