България допусна трето поражение в Лигата на нациите. Националките ни отстъпиха с 0:3 гейма (11:25, 22:25, 19:25) от Италия. Това бе трета поредна загуба с този резултат след разочарованията в първи кръг срещу Нидерландия и в предишния с Япония.

Първата част бе много слаба за българките. През цялото време "адзурите" бяха по-добрият състав и диктуваха събитията на полето. Селекционерът ни Лоренцо Мичели пусна на игрището почти всички в опит да преобърне частта, но не успя.

Сънародничките ни излязоха по съвсем различен начин във втория гейм. Играта не само беше равностойна, а един момент дори резултатът набъбна до 3 точки в полза на България. Ива Дудова и Мария Йорданова завършиха най-много атаки, а либерото Мила Пашкулева се справи стабилно в задно поле. Стигна се до 22:22, но след това опитът на италианките бе от решително влияние и те спечелиха следващите 3 точки.

В третия гейм играта отново вървеше равностойно, но с леко предимство за Италия. "Адзурите" поведоха, а проблем за България бяха честите грешки от начален удар. Събитията станаха необратими, когато резултатът стана 17:12 в полза на Италия. Българките играха малко по-смело и намалиха разликата, но отстъпиха с крайното 0:3 при 19:25.