Масимилиано Алегри вече не е наставник на Ювентус, информира клубът. По-рано днес ръководството на клуба се събра да реши дали сега или след края на сезона да освободи специалиста.

Дори Алегри да бе останал до края на сезона, той нямаше да води отбора. Италианецът получи наказание от два мача заради невъздържано поведение в края на финала за Купата на Италия срещу Аталанта в сряда вечер, който бе спечелен с 1:0. За Ювентус остават именно два двубоя до края на сезона: гостуването на Болоня в понеделник и домакинството срещу Монца следващата неделя на 26 май.

Решението за уволнението на Алегри бе взето още февруари, но не бе решено кога точно ще се случи. Това е втори негов период в Ювентус след 2014 - 2019-a година. Фаворит за негов наследник е Тиаго Мота, който води Болоня.

Алегри се замеси в грозен скандал след финала за Купата на Италия, в който заплаши журналист с физическа саморазправа. Отделно той бе наказан заради саркастично и невъздържано поведение по време на финала и ще пропусне срещите с Болоня и Монца.

Сега "бианконерите" използват повода с държанието на наставника в сряда като повод за прекратяването на договора. Вторият период на Алегри в Ювентус започна през 2021-а година и приключва сега.