Волейболистите на ЦСКА се поздравиха с трофея от Купа България при момчетата под 18 години. Надпреварата се проведе в рамките на два дни в Разлог с домакинството на местния клуб Пирин. Четири отбора взеха участие, като играха по системата "всеки срещу всеки", а завършилият с най-добри показатели бе обявен за носител на купата. По регламент всяка среща се игра в три гейма до 25 т., като всеки носи 1 т. за класирането.

ЦСКА постигна победи и в трите си мача от турнира, като решаващ за първото място се оказа последният и то срещу големия съперник Левски София. Преди този двубой "червените" записаха успех на нула срещу домакина Пирин, а след това направиха равностоен мач срещу Софийски университет – 2:1. Във втората им среща резултатът вървеше почти точка за точка, като ЦСКА се представи най-силно в третата част.

Преди дербито с ЦСКА "сините" също имаха амбициите и дори бяха фаворит за трофея. Левски постигна две чисти победи над останалите два тима. В столичния сблъсък ЦСКА бе категоричен в първия гейм и го взе със разлика. Във втория силите започнаха да се изравняват и въпреки, че на няколко пъти имаше равенство, Левски бе отборът, който догонваше в резултата. Този гейм реши изхода от срещата, но и от турнира.

В последния двубой от турнира Софийски университет заслужи третото място след успех над Пирин с 2:1.

Турнира Купа България по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на носителя на Купа България в съответната възрастова група.

Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.