Капитанът на индийския национален отбор Сунил Четри, ще прекрати професионалната си кариера след световната квалификация срещу Кувейт на 6 юни. Той е водещ реализатор в историята на местния футбол. Вестта обяви лично 39-годишният нападател.

Четри има 94 попадения на ниво национален отбор. Индиецът изостава само от Кристиано Роналдо и Лионел Меси по този показател.

"Не става въпрос за това дали чувствам умора. Инстинктът ми подсказа, че това трябва да е последния ми мач. Дали ще бъда тъжен? Разбира се. Детето в мен не иска да спира да играе за страната си. Смятам обаче, че е време Индия да има нова деветка", заяви стрелецът, цитиран от агенция "Ройтерс".

Четри е водач и в класацията по двубои за Индия със 150. Дебютът му бе през 2005-а срещу Пакистан. Този сезон той приключи за клубния си Бенгалуру с 20 срещи. В тях отбеляза 5 попадения и направи 3 асистенции за 1529 минути. Четри игра при последния лагер на Индия при поражението с 1:2 в световна квалификация от Афганистан на 26 март. Тогава Сунил вкара почетния гол.