Синът на Леброн Джеймс - Брони Джеймс, взе дейно участие в първите тренировъчни сесии на играчите, които са подали документи за участие в тазгодишния Драфт на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. 19-годишният наследник на "Краля" бе един от 78 играча, които получиха покана за тренировките в Чикаго.

Джеймс-младши е висок 187 сантиметра, тежи 95.4 кг, а разтегът му е 201.2 см. При скока от място Брони даде третият най-добър резултат - 103 см. Той впечатли скаутите и при стрелбата от далечно разстояние - 19 от 25 отбелязани тройки, като 12 от успешните му изстрели бяха  поредни. Единствено крилото Алекс Карабан от Университета в Кънектикът бе с по-добри показатели - 21/25.

"Хората опитват да свържат с мен всичко, което баща ми е направил и продължава да прави. Аз все още не съм постигнал нищо. Надявам се да разберете, че аз не съм баща ми. Моето име е Брони Джеймс. Не "синът на Леброн Джеймс".Развълнуван съм за бъдещето, защото положих нужните усилия. Наясно съм, че хората ме гледат под лупа, но моята цел е да не обръщам внимание на това. Искам да бъда част от НБА не заради баща ми, а заради мен самия", заяви пред медиите Брони Джеймс.

Леброн Джеймс и неговата съпруга се очаква да посетят тренировъчната сесия в сряда, като за първа година родителите на играчите ще бъдат допускани да наблюдават на живо децата си.