Олав Кой бе принуден да се откаже от участие на колоездачната обиколка на Италия, след като се разболя, обяви отборът му Висма Лийз а Байк. Това става само два дни, след като нидерландецът спечели 9-ия етап на Обиколката, което е най-големият успях в кариерата на 22-годишния състезател до момента.

"Кой е имал треска по време на почивния ден в понеделник. Той не е в състояние да продължи. Възстановявай се бързо, победителю", написаха от Висма в Туитър.

Нидерланският екип имаше повод за радост след успеха на Кой в Неапол, но отборът кара трудно Джиро, след като водачът Воут Ван Арт е контузен от март, а капитанът Роберт Гесинк и французинът Кристох Лапорт се отказаха от участие в надпреварата по-рано.

Днес ще се състои 10-ият етап (142 км.) на Обиколката на Италия със старт от Помпей и финал в Кузано Мутри, който е на 1400 метра надморска височина.

Словенецът Тадей Погачар продължава да води с розовата фланелка чрез комфортна преднина от 2 минути и 40 секунди пред колумбиеца Даниел Мартинес, а трети е британецът Герайнт Томас.