Радослав Арсов е новият треньор на женския волейболен тим на Левски, обявиха от "синия“ клуб.

Назначението на 52-годишният специалист бе обявено само ден, след като той се раздели с руския Локомотив (Калининград), който изведе до второто място в Суперлигата на страната.

"Получих предложение от ръководството на клуба и се запознах с целите през следващите няколко години – заяви Арсов. - Основен фактор в моя избор беше фактът, че клубът разполага с много модерна структура и условия за работа. Бях привлечен и от ясната визия за постепенно развитие и най-вече от това, че ще имам възможността да работя с млади и талантливи момичета, които са бъдещето на националния отбор".

Радослав Арсов посочи, като огромен плюс за Левски амбицията на ръководството за надграждане, развитие и спечелване на шампионска титла както при мъжете - със собствени кадри.

"За решението ми повлия и фактът, че след дълги години работа в чужбина реших да се прибера у дома и да допринеса за развитието на проекта "Левски“ в едни идеални и модерни условия – каза още Арсов.  Впечатленията ми са, че работата на клуба върви във възходяща линия и хората, които го ръководят, трябва да бъдат адмирирани за усилията, които полагат в не много благоприятна икономическа ситуация. Създадени са най-добрите условия за България, които са на нивото на най-добрите европейски клубове. Има визия, точно и ясно какво трябва да се случва и най-вече как това е възможно да се случи. Моите наблюдения са, че се работи професионално и всеки се старае да допринесе с каквото може в неговата област, за да може клубът да постига тези добри резултати.

Прави впечатление също, че клубът развива една правилна политика, а именно: спортът и образованието да вървят паралелно, което дава възможност за състезателите в един момент да имат и да направят своя правилен избор за бъдещо развитие“.