Най-добрият ни тенисист Григор Димитров гостува в подкаста на анализатора Крейг Шапиро, където разказа за началото на своя път, трудностите към върха и кога е разбрал, че ще се занимава професионално с този спорт.

"Не беше лесно в България. Израснах в много малък тенис клуб, който се намира в провинцията - Южна България. Зимата ми се налагаше да играя в училище, където аз и баща ми слагахме скоч, за да обозначим линиите. Прозорците бяха счупени, беше минус 10 градуса и замръзвахме. Става въпрос за училищен салон, където също така се играеше хандбал. Ставах всяка сутрин. Опъвахме мрежа, помагайки си с два метални пръта. Спортът е начин на живот за мен и родителите ми. Баща ми и майка ми са ме научили на много. Здравата работа е в основната на всичко и няма преки пътища към успеха.

Българската федерация по тенис никога не е била в картинката. Първите ми самолетни билети, с които излязох в чужбина бяха купени с пенсиите на моите дядовци. Благодарен съм на академиите, в които бях. Те знаеха нашето финансово положение и ми помагаха, това важеше особено в частта с треньорите и пътуванията. Впоследствие подписах първия си договор и нещата постепенно се подобриха", каза Димитров.