Представителите на Европейската конфедерацията по стрелба дадоха висока оценка на "Арена Бургас". Със съоръжението България кандидатства за домакинство на Европейското първенство по стрелба през 2026-а.

 

Днес Анна Ресчикова, Ласло Синка и Роберт Ференчак направиха оглед на залата, а след това имаха среща с кмета. Пратениците на европейската централа задодаха редица въпроси за възможностите на съоръжението, базата за настаняване и транспорта.

  

"Впечатлени сме от модерното съоръжение, с което разполага градът ви. Весела Лечева е легенда на спорта ни и ние сме тук в ролята не на инспектиращи, а на партньори, които могат да помогнат на България да организира големи състезания", казаха те пред кмета.

"Показахме, че България и Бургас имат всички условия да приемат голямо първенство. Навлязохме в най-големи детайли относно подготовка на залата, базата за настаняване, логистиката, маркетинга. Ако получим домакинството, ще се постараем то да се случи по най-добрия начин и да е от полза на страната, града и спорта", каза Весела Лечева, председател на Българския стрелкови съюз.

 

Решението за домакинството ще бъде взето в края на май от борда на федерацията. България не е била домакин на голямо първенство в този спорт повече от 30 години. Лечева се надява усилията за развитие да бъдат забелязани и кандидатурата на България да е най-добрата.