Легендата на световния мъжки тенис Рафаел Надал говори пред медии преди старта на участието си на петия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - този в Рим, Италия.

"Матадора" има 10 титли от надпреварата, но въпреки трудното си завръщане на корта след лекуване на контузии, той смята, че подобрява играта си с всеки изминал двубой.

"Намирам се в добър момент, дори и резултатите да не са това, което бяха. Повишавам нивото си и искам да продължа по този начин", добави Надал, който обяви, че това е последната му година в Тура.

"Вървя във възходяща линия, това е без съмнение. Щастлив съм, че днес съм в Рим, защото преди един месец за мен беше почти невъзможно да си помисля, че ще мога да играя в Барселона, след това в Мадрид и сега тук, в Рим... Но нещата се случват.

Всички мачове са трудни за мен днес, трудни и по-непредсказуеми от това, което мачовете бяха за мен преди, особено на клей. Приемам тази роля. Приемам това предизвикателство. Вълнувам се от начина, по който мога да играя, ако продължавам да работя по правилния начин и тялото ми ми позволява", каза още Рафаел Надал.

Той се надява да бъде конкурентноспособен за последен път на Ролан Гарос, където е рекордьор с 14 титли. Рим е последният му голям подгряващ турнир преди надпреварата от Големия шлем на клей да започне на 26 май.

"Преди всичко искам да играя в Рим. Това е турнирът, който е дневен ред. Не мисля за след това“, заяви Надал.

Първият мач на Надал в Рим е насрочен за четвъртък срещу белгийския квалификант Зизу Бергс, който е номер 108 в ранглистата.

Надал е десеткратен шампион в Рим.

"Вярно е, че спечелих 10 пъти тук. Но за мен най-пресни са спомените за първите две победи в пет сета срещу Кория и срещу Роджър, отколкото другите титли", добави още испанецът.