Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков заяви, че разградчани са били един от отборите, които са поискали намаляване на броя на клубовете в Първа лига. Босът на "зелените" разкри, че останалите грандове са подкрепили това предложение за промяна.

"Срещата бе много ползотворна. Нормално е да се чуят гласовете на клубовете. Всеки си каза гледната точка. Ние и още 4 клуба - Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) бяхме за намаляване на efbet Лига. Не се прие, така че остава така. Искаме да се спазват стриктно критериите за лицензиране. Така по естествен път ще намалеят отбори. Ходим по лоши стадиони, преотстъпваме играчи в отбори, където не получават заплати дълго време. Има положителен заряд с идването на новия президент. Няма как да се взима решение, без да се слуша мнение на клубовете. Темите, които се поставиха, приеха се разумни решения. Не става въпрос само за Първа и Втора лига. Трябва да се погледне и във "В“ групите. Трябва да се направи най-доброто и да не се променя".

За ТВ правата не сме най-голямата държава по население. Трябва всички клубове да вдигнем качеството на продукта. Във всяко едно нещо. Не само нивото на отборите, но и базите. Трябва всичко да е нормално за феновете. Така ще се вдигне интересът. Пожелавам си през новото първенство да говорим повече за други неща.

За съжаление, имаме доста запитвания за играчи. Не е приятно всяка година да правим отбор. В началото гръбнакът на отбора беше един и същи. Миналата година се разделихме с основни футболисти – Тиаго, Десподов, Каули и други. Това бяха много добри футболисти. Неслучайно се стигна до трансфера на Тиаго във Висшата лига. Искам да сме по-позитивни, това е успех за българския футбол. Естествено, че има интерес и трябва да се подсилим. Догодина по нов формат се провеждат турнирите. Ще има мачове януари евентуално. Няма как да издържаш на толкова фронтове. Първо искаме да си свършим работата. Тази година не мога да не съм доволен до момента“, каза Караманджуков.