Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов икоментира проведената среща в централата на БФС в "Бояна", в която бяха обсъдени въпроси, свързани с развитието на българския футбол.

За нас беше много важна насоката. Ние сме партньори с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че вече насоката или пътят, който начертахме, е ползотворен и ще е много по-добре за бъдещи решения.

Ние с Професионалната лига работим всеки ден заедно, на нас връзката ни е силна. За клубовете - след това, което видяхме и направихме, смятам, че те знаят, че винаги може да се обърнат към двете институции и ще получат подкрепа. Ние сме тук, за да помагаме на клубовете, а не да правим рестрикции, глоби и така нататък. Затова беше тази среща, тя няма да е първата. Ще се правят такива, за да може и ние да знаем проблемите и какво трябва да направим, за да оправим нещата. След като минат изборите, трябва да работим и с държавата, за да подобрим самия продукт.

Добрият тон владееше залата. Нямаше противоречия или скандали. Нормално по-големите клубове да искат да има повече отбори. Но те изтъкнаха причината, че много от футболните центрове може да останат без клубове. Например Враца, Пазарджик и т.н. Ако са примерно 12 или 14 отбора, си направихме бърза сметка, че само пет от тях щяха да са от София, два от Пловдив и т.н.

Бяха обсъждани всякакви теми. ТВ правата имат договор за още три години, това са процедури, които ние ще задействаме, но на по-късен етап. За броя на чужденците - ние сме професионалисти и играем професионален футбол. Трябва да се наблегне на юноши. Ние ще направим такава система световна за налагане на млади играчи.

Когато двама души не са на едно мнение, винаги има спор. Всичко премина в рамките на добрия тон. Това са само предложения, но крайните решения ще бъдат взети от Изпълкома. Имаше недоволство, че на баража седмият играе срещу четвъртия. Сега баражът ще бъде четвъртият срещу петия. Даваме предимство на силните отбори да премерят сили един срещу друг.

За да се направи 100 години БФС, трябва сериозна организация. Трябва да поканим всички ръководни фактори на ФИФА и УЕФА. Не може да стане от днес за утре.

Правим малки крачки, съвместно с клубовете, за да гледаме в една посока. Бълг първенство има голям интерес по последни данни. Много хора гледат мачовете, но не на стадиона поради ред причини", каза Иванов.