Остават 10 дни до най-важния мач в професионалния бокс за последните близо 25 години. На 18-и май в Рияд, Саудитска Арабия, един срещу друг ще се изправят двамата световни в тежка категория - Тайсън Фюри и Олександър Усик. Те ще определят първият неоспорим световен шампион в най-комерсиалната категория в ерата на 4-те световни титли.

Великобританецът, който държи пояса на WBC и украинецът, който държи титлите на IBF, WBA и WBO, трябваше да се бият още през февруари, но "Краля на циганите" трябваше да се оттегли от мача заради получена аркада по време на спаринг.

Сега 35-годишният Фюри и 37-годишният Усик ще трябва да заплатят глоба в размер на 10 милиона долара, ако някой от тях се откаже от мача. Без значение причината.

И макар все още да не се е провел първият мач между двамата, то вече се работи за реванша между двете най-големи имена в тежката дивизия. Саудитският шейх Турки Алалших, който е министър в Кралския двор на Саудитска Арабия, председател на Главното управление на развлеченията на страната и собственик на испанския отбор Алмерия заяви, че ако всичко върви по план, вторият мач между Фюри и Усик ще се проведе на 12-и или 13-и октомври, отново в Рияд.

Огромна е вероятността до реванш да не се стигне, защото абсолютният шампион рядко успява да запази и четирите си титли заради наличието на задължителни претенденти в различните ръководни органи на бокса.