Яник Синер може да пропусне втория за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Франция. За това намекна лично италианският тенисист в коментар за здравословното си състояние.

Световният №2 бе принуден да се откаже на четвъртфиналите на "Мастърс“-а в Мадрид заради проблеми с бедрото.

Заради контузията шампионът от Откритото първенство на Австралия отказа участие в турнира в Рим, който стартира по-късно тази седмица.

"В Париж ще играя само ако съм на 100 процента готов, ако има някакво съмнение, трябва да видим – намекна, че може да пропусне "Ролан Гарос“ Синер. - Някои контузии могат да бъдат предотвратени, други не. Досега свършихме страхотна работа, миналата година играх цял сезон без травми, както и през този досега".

Синер каза, че ще отдаде приоритет на здравето си пред втория турнир от Големия шлем за годината, който започва на 26 май.

"Сега най-важно е възстановяването ми – посочи тенисистът. - Подготовката за "Ролан Гарос" очевидно няма да бъде оптимална. Ще дам всичко от себе си, за да отида там при възможно най-добрите условия, за да се състезавам, но да играеш турнир от Големия шлем без мачове в Рим не е лесно. При ядрено-магнитния резонанс видяхме, че нещо не е на 100 процента наред, но нещата са под контрол. Ако не се излекува напълно, ще спра още малко. Грижата за тялото е по-важна от всичко друго".