Лионел Меси напомни за изумителните си качества в последния мач на отбора си Интер Маями. Домакините победиха с 6:2 Ню Йорк Ред Булс в редовния сезон на МЛС, а световният шампион направи 5 асистенции и вкара един гол в рамките на 33 минути.

Белгиецът Данте Ванзейър откри за нюйоркчани в 30-та минута. Парагвайкият полузащитник Матиас Рохас изравни в 48-та минута, когато бе намерен от Меси. 120 секунди по-късно самият аржентинец удвои, благодарение на подаване от бившия си съотборник в Барселона - Луис Суарес. В 62-та минута Рохас се разписа отново, а пасът дойде от Меси за втори път. Суарес направи 4:1 7 минути след това чрез асистенция рекордьора по "Златни топки", а в 75-та и 81-та минута уругвайският нападател оформи хеттрика си след нови две голови докосвания от Лионел Меси. Шведът Емил Форсберг фиксира резултата от наказателен удар в седмата минута от добавеното време.

Интер Маями е първи в Източната конференция с 24 точки. Ню Йорк Ред Булс, за когото игра преди години Тиери Анри, е четвърти със 17.

От началото на сезона Меси е участвал в 10 двубоя от всички турнири. В тях е вкарал 11 попадения и е направил 6 асистенции за 814 минути на терена.